om gyllene år

på uppdrag av julia, åter igen, så uppdateras bloggen.

så jag tänkte, att 2010 snart är slut, och alla gör årslistor, och jag älskar att läsa årslistor. och jag älskar att göra listor. och ibland leker jag att jag är viktig så att folk faktiskt bryr sig om vad jag tycker. såååå, en alldeles egen årslista!

Top 5 händelser 2010
1. Studenten
2. Peace & Love
3. Rom-resan
4. Balen
5. -

Top 5 personliga favoritlåtar 2010
1. Kent - M
2. Håkan Hellström - Shelley
3. Mando Diao - All my senses
4. Florence Valentin - Upp på sociala, ner på systemet
5. The Perishers - Sway

Top 5 favoritradiolåtar 2010
1. Kent - Ismael
2. Håkan Hellström - River en vacker dröm
3. Daniel Adams-Ray - Gubben i lådan 
4. Familjen - Det var jag
5. Johnossi - What's the point

Top 5 konserter 2010
1. Håkan Hellström Scandinavium
2. Kent Peace & Love
3. Markus Krunegård Peace & Love
4. Johnossi Huskvarna folkets park
5. Kent Trädgårdsföreningen

Top 5 favoritplatser 2010
1. Svettigt tält i Borlänge
2. Trångt studentflak
3. Dansgolv på modellfest
4. Min säng
5. Framför vilken tv som helst

Top 5 ord 2010
1. Hardcore
2. Höhö
3. Pumpa
4. Krascha
5. Wicked

Top 5 ätliga saker 2010
1. Lysmelk/skumbanan 
2. Johans fudgekaka
3. Mammas makaronigratäng
4. Vemsomhelsts tacos
5. Soda pops

Top 5 drycker 2010
1. Te
2. Oboy
3. Julmust
4. Pepsi
5. Peach Melba cider (höhö) 

Top 5 kändiscrusher 2010
1. Idol-Daniel
2. Ron Weasley
3. Lasse Berghagen
4. Håkan Hellström
5. Fredrik Wikingsson

Top 5 sociala medier 2010
1. Facebook
2. Twitter
3. Facebook
4. Facebook
5. Facebook

Top 1 anonyma bloggstalkers 2010
1. Julia

Nackdelen med att göra årslistor, är ju att man bara kommer ihåg sitt liv den senaste månaden typ. men i alla fall så har 2010 varit det bästa året hittills i mitt liv tror jag, och det blir svårt att toppa det. men vi försöker ändå eller hur?

you are the best thing

vafan, man kan ju inte deppa hele dagen, så för att pigga upp mig kollar jag på härliga bilder anno 2010.


konsert/festival/hardcore-favoriter. eller, bara favoriter räcker.

M

"idag tänker jag extra på dig plankan! låten M spelades på min mobil idag och då slog det mig att det är 1 år. Du är grymt bra och stark".

idag är det exakt ett år sen. och det är konstigt, det där med tid. på ett sätt känns det som om det vore igår, som att det var igår jag såg och träffade honom och han höll om mig för sista gången. men på ett annat sätt känns det som om det var evigheter sen. men hur det än är, dom som säger att tiden läker alla sår, dom ljuger. för visst att det blir lättare med tiden, varje dag blir lättare, men sorgen och saknaden hänger alltid över en.

men jag minns den där dagen för exakt år sen, lika väl som jag minns allt vi brukade göra, saker han sa och allt gott som är förknippat med honom. pappa väckte oss, och jag bara visste. att det var dags. och jag ville att han skulle få dö. att önska någon död måste vara det värsta man kan göra, men jag ville det. för hans skull. jag ville att han skulle slippa lida, slippa va sjuk, och slippa tyna bort. hans livsvilja försvann ganska snabbt, när han förstod att han aldrig skulle kunna bli helt frisk igen. och han hade varit frisk i hela sitt liv. och även fast man är vid liv, men ändå inte kan leva, vad är det för mening med det?

och jag stod inte längre ut med att se min största förebild, och min hjälte, besegras av en sjukdom. för på så sätt försvinner en del av ens egen livsglädje. men det är väl så med sorg antar jag? den tar bort både glädje och en del av ens liv. för han var en sån stor del av mitt liv.

men man får försöka övervinna sorgen, en kamp som måste vara den svåraste utmaning man någonsin ställs inför i livet. och omvandla den till nåt positivt, försöka hitta det bra istället för allt det dåliga. vänner säger till mig "du är alltid så glad, och positiv, och har ett problemfritt liv". jag skulle vilja påstå att mitt blott 19-åriga liv har haft fler problem än många andra. jag skulle byta alla kärleksproblem eller otrohetsaffärer i världen, för att få tillbaka allt jag har förlorat.

men jag tycker inte synd om mig själv. det är erfarenheter som har format mig som människa. och återigen så får jag påminna mig själv om att jag är lyckligt lottad, för jag har haft dom bästa morföräldrarna man kan tänka sig. stor sorg tyder på stor kärlek. så utan dom vet jag inte vad som skulle varit av mig idag. dom har gett mig så mycket, och gjort mig till den jag är. och jag har fått växa upp med och älska två av världens bästa människor.

så morfar, vi syns i nangijala. och även fast jag lever tills jag blir nitti år, är det inte ens som två dagar hos dig. så jag hoppas att du inte saknar mig lika mycket som jag saknar dig. och hälsa mormor från mig. jag älskar er.


anywhere you go, anyone you meet

augustana - remember that your eyes can be your enemy

idag har jag återigen misslyckats i köket. skulle göra pannkakor, blev till familjeunderhållning. på dubbel sats lyckades jag få ut fem pannkakor. på riktigt. kom fram till att jag borde ha ett matlagningsprogram, bara så att folk kan skratta åt mig och förstå hur oerhört svårt det kan va att laga mat för vissa. så skulle jag kunna bli den nya jamie oliver, fast dålig och utan gullig brittisk brytning. eller den nya gordon ramsay (som jag älskar!), fast snäll och utan gullig brittisk brytning. och så skulle jag kunna bli känd, och bjuda in kändisar till min show. typ, "linda och håkan hellström lagar mamma scans köttbullar". "linda och filip och fredrik lagar toast". i think we're on to something..

i said well hell is so close and heaven's out of reach

nemen seriöst så ska jag kolla upp matlagningskurser.

but i ain't giving up quite yet, i've got too much to lose

och jag undrar lite varför mina vänner är frånvarande från facebook. blir lite tråkigt, och jag är inte direkt in the mood för monologer. fast att skriva ett blogginlägg är väl en sorts monolog? men ändå.

hold me down, sweet and low and i'll carry you home

kanske borde gå och sova istället, har trots allt en frunch-dejt med jullem och linn i ottan imorgon! sen tror jag minsann också att julstädning och lyssna på mina fina the perishers-album står på listan också.

rain is gonna fall, the sun is gonna shine

förresten så ser jag lite suddigt. hoppas jag behöver glasögon, för det tycker jag är tufft! eller så är jag bara trött.

the wind is gonna blow, the water's gonna rise

Så rätt att du ska göra misstag så att jag ser svart och vitt

steget - jag vill vara din kärlek, allt mitt är ditt

idag har det varit heldag med mina favoritsystrar. först lite middag på jensens, och därefter harry potter film 7, del 1. och jag har sagt till mig själv att jag ska sluta tjata om harry potter. (men jag kan inte! det är så jävla bra! jag ÄLSKAR allt som har med harry potter att göra! ååååååååh)

så rädd att jag ska glömma bort dig du är så långt bort just nu

i alla fall så fick mina systrar nog av mig och ett av mina alteregon, språkpolislinda. hur många gånger ska man behöva säga att det heter skurit, inte skärt? eller bytte, inte böt? och hur svårt kan det va att uttala chokladmousse? så efter ett tag, "linda, du är så ted". hihi, vi östlunds har HIMYM på hjärnan, inte mig emot!

vill ha kvar känslan inuti mig allt som är kärlek ger du

och just nu sitter jag och gör en blandskiva till bilen like back in the days. nivet när man inte hade en sladd man kunde koppla in iPoden med, när blandskivorna hade sin storhetstid. och det är faktiskt roligt. trots att jag måste behärska mig och komma ihåg att det faktiskt är en BLANDskiva, så bara kent och håkan håller inte. men hursomhelst, denna gången överträffar jag nog mig själv.

för dig finns jag finns du för mig? finns jag för dig? för mig finns du


åååååh. och ja, jag är småkär i ron. harry är en tönt. och jag vill vara hermione.

under all den här ytan finns nåt du aldrig kommer få se

lasse lindh - för jag tänker gömma det för dig

johnossi igår var galet. publiken var helt jävla galen. john var galen. gittarren var galen. ossi var galen. trummorna var galna. jag var galen. alla var galna. det var galet bra helt enkelt.

det är mitt och blir aldrig ditt

ida röjens, min grodis, är också galet bra. mer välbehövliga heart-to-heart-samtal med henne tack!

du gråter jag gråter inte

och ikväll går min kärlek för en artist till lasse lindh. har sagt det förr och säger det igen, att han måste va sveriges mest underskattade artist, han borde va minst lika stor som håkan hellström. jo, det är sant, jag tycker det. han är sveriges största poet typ, ingen skriver om kärlek som han gör. och om det är nån artist som borde skriva en biografi, och som jag skulle dö för att läsa, så är det han. och ibland så tror jag på riktigt att det är till mig han skriver höhö. hans musik som får mig att vilja gråta och dansa och sjunga, på samma gång. så lasse lindh, om du googlar ditt egna namn nångång, kan du snälla sluta va tyst och släppa nytt album nununu?

det är sånt du gör och sånt jag inte gör

om ni undrar varför jag sitter här klockan tolv med kärleksförklaring till lasse lindh, så är det mest för att jag är lite rebellisk och försöker vända på dygnet och har inte så mycket bättre för mig. jag har inte en enda jobbtid förrän om tre veckor, och tänkte att nu ska jag bete mig som 19 och va öppe halva nätterna istället för att va som 90 och somna vid halv tio. så det så. sen har mina små "charmiga", enligt vissa konstiga sätt att uttala ord på gjort mig lite förvirrad. öppe eller uppe?

och fem enkla saker blir aldrig fem enkla saker mer

nu ska jag fortsätta gråta, dansa och sjunga till långt in i natten.

så kom igen då med allt du har och lappa ihop mig bäst du kan

It's so late and I don't even have the time to come back around once more

johnossi - how i feel for you now mind astray I try to figure out how things would be on my own once again how I'd feel for it now

nyponsoppa med glass fick bli min lunch, ungefär så långt mina matlagningskunskaper sträcker sig. men, på glasspaketet står det "dela gärna med dig". jag fattar inte?

but once she's gone no last call but i don't mind at all. I don't mind at all.

annars sitter jag, eller nej, jag kan inte sitta still, för jag är superdundermegajättetaggad för johnossi ikväll. lööööööv it!

come see me again we go back and forth! I changed my mind I wouldn't dare to tell you

men nu ska jag se till att inte missa tåget, för först äre julmys med jobbet! trevligt.

that while you were down on the street I was at home in my suffering and I couldn't just skip to the beat


I should know who I am by now I walk the record stand somehow

joshua radin - thinkin' of winter the name is the splinter inside me while I wait

jag hörde trummorna på stan att, jag är färdig med alla julklappar? jaaaaaaa det är jag! så jävla skönt. nu äre bara att slappa fram till julafton, istället för att ha panik dagen innan. kan lägga den tiden på att klämma på alla paket och försöka lista ut vad folk har köpt till mig i stället. förmodligen är det bara fyrkantiga, hårda paket, inte mig emot!

and I remember the sound of your November downtown

och okej att jag inte är världens största julfantast, men det finns de saker som gör den här tiden av året sjukt värt:
- julgodis. fudge är det godaste jag vet. och knäck och kola, mm. för att inte tala om mintkyssar! mumma. listan är lång.
- glögg. så jävla gott.
- julmust. så jävla gott.
- pepparkakor. fattar inte varför man bara kan äta den här fantastiska kaka en gång om året? fast blir väl extra gott då antar jag.
okej, jag kan va sveriges största gottegris. men det är en del av min charm höhö. annan grej som är bra är att alla spindlar är döda. eller gömmer sig i alla fall.

and I remember the truth a warm December with you

hursomhelst, för att försöka få någon sorts julstämning blir det lite julmys med lite mysiga vänner ikväll. mysigt värre!

but I don't have to make this mistake and I don't have to stay this way if only I would wake

stjärnorna lyser väl lika klart i din del av stan?

markus krunegård - står du som jag, på din balkong och vilar i kaoset som var?

jag har. så ont. i halsen. tänkte göra det mer dramatiskt med massa punkter, men tror inte att jag lyckades så bra. i alla fall så vet ni den där reklamen, med han vars spaggethi förvandlas till taggtråd? så känns det varje gång jag sväljer. att käka taggtråd. inte ens te är skönt att dricka för min lilla hals. då är det illa. ja, jag  tycker synd om mig själv. och att vara sjuk är inte min grej, jag blir handlingsförlamad. och eftersom jag annars är så vansinnigt aktiv, höhö, kan jag väl få slippa att va sjuk?

hallå! är du där? hallå? hallå! finns det nånting kvar?


och hur sjutton stavar man spaggethi egentligen? spaggetti? spaghetti? spagettih? pasta.

stjärnfall, stjärnfallet  är jag och du är himlen jag föll från idag

och så har jag och julia dragit ihop ett såkallat "dream-team". superfemma med fula människor. som man kan kolla på för att få en egoboost. och slippa känna sig ful. jag nämner inga namn, för tänk om dom stackars fula människorna googlar sig själva och kommer hit och får reda på att dom är med i en superfemma med fula människor? misär. (misär är ett ord som jag vill använda istället för tråkigt, precis som jag vill börja säga wicked istället för grymt. för då känner jag mig cool, höhö. jag vet att jag är en tönt.)

stjärnfall, stjärnfallet är jag och du är himlen för mig varje dag

och sen, är det ingen som vill skänka mig 13 000+, som jag i min tur kan skänka till musikhjälpen så jag kan få äta middag med filip och fredrik och mystery guest? fast jag skulle nog bli så starstruck och inte kunna säga nåt. men ändå, wicked!

trött som döden, vinterns korta dar är långa i år

and I don't know if I've ever been really loved

matchbox twenty - by the hand that's touched me, well I feel like something gonna give

idag har följande saker fått mig att skratta så jag gråter:

and I'm a little bit angry well, this ain't over, no not here

- min pappa har gått med ett hål i sina byxor två dagar i rad.
- hålet är mitt på rumpan.
- detta är nästan lika roligt som när han gick till jobbet i lillasysters snobbenpyjamas.
- den var rosa.
- när pappa gjorde gesten för dricka, och både jag och syster pekade samtidigt mot sprithyllan.
- därefter lyckades vi göra how i met your mother high five, klockrent, två gånger på raken.
- min systers doktor heter Axel Ros.
- vi har citerat centralskolan hela kvällen.
- "den här låten skrev jag när jag gick på en slang... I walk on the slang lala"
- "som när man har legat med en kollegas fru, då borde man säga förlåt. förlåt."
- "eller om man har satt sig på nåns bebis så att den dog, då borde man åtminstone be om ursäkt!"
- systrarna östlund slog rekord i att städa köket efter hamburgerlagning på 2 minuter och 18 sekunder.
- marshall och itwasthebestnightever.com
- marshall och cat funeral.

not while I still need you around, you don't owe me, we might change

tja, det är dagar som den här, när jag har roligt med min familj, jag tänker att det inte är nån fara att bo hemma ett tag till.

yeah we just might feel good

fast roligast är nog ändå att det finns en läkare som heter Axel Ros. hihi.

I wanna push you around, I will, I will


jag måste döda dig nu, monika

come up to meet you, tell you I'm sorry

coldplay - you don't know how lovely you are

nu är jag så jävla trött på att det är så jävla kallt hela jävla tiden. som tur är så finns det tre saker som förgyller mina kalla dagar. te, guds dryckesgåva till människan. mysbyxor, guds klädesplaggsgåva till människan. fårskinnstofflor, guds fotbonadsgåva till människan. löööv it.

I had to find you, tell you I need you, tell you I set you apart

för övrigt så sitter jag mest och lyssnar på musikhjälpen hele tiden. just nu kristian anttila, han är väl för go. och tidigare idag kollade jag på svenska hjältar-galan, och har fascinerats av människor som är grymma. stolt att va svensk ibland. inte för jag vet om mod och stort hjärta är så typiskt svenskt. i alla fall så tänkte jag att jag borde göra nåt bra just idag, istället för att bara sitta hemma i mysbyxor och dricka te. så har önskat låt till musikhjälpen, och alltså skänkt pengar till någon annan än mig själv eller idol-röstningen. och det kändes bra.

tell me your secrets, ask me your questions, oh let's go back to the start

barn är inte till salu. då var det sagt också. och så bara hoppas jag att dom kanske får för sig att spela min låt under nån av dygnets minuter när jag faktiskt lyssnar. men vet inte det jag. men tja, håll öronen öppna för M och en kick-ass motivering. eller, motiveringen var väl sådär, men låten är ju bäst i världen så kompenserar upp det lite.

nobody said it was easy, it's such a shame for us to part

I don’t wanna hurt you I don’t wanna make you sway

the perishers - like I know I’ve done before I will not do it anymore

jag är så stolt som har gjort årets, årtiondets, århundradets, världshistoriens musikaliska upptäckt. lite sent kanske. men ändå. the perishers. alla låtar är så vackra att jag vill gråta ögonen av mig.

I’ve always been a dreamer I've had my head among the clouds



now that I'm coming down won't you be my solid ground?

It's never easy and you never know

rob thomas - what leaves you crying and what makes you whole

har gått upp 4.35 tre dagar på raken nu, och man vänjer sig nog aldrig. blir bara jobbigare och jobbigare. så nu känner jag mig, och ser ut som, tja, nån som är väldigt trött. och idag på jobbet var det mest stockholmsbrats, som på riktigt är skitjobbiga. högljudda, skrytiga och enorm närvaro. det är väl ändå lite intressant att människor från sveriges huvudstad är mest osvenska i hela sverige?

there ain't no way that I can hold it down falling to pieces forever in doubt

och när jag kommer hem hittar jag en lapp som det ungefär står "snälla snälla lindis, dammsug och damma hallen och vardagsrummet. du är världens bästa dotter, så jävla grym är du, och jag är så stolt som får vara din mamma." okej, det sista hittade jag på höhö. avslutades med "om du gör det lovar jag att köpa nåt gott till dig!" och då, eeeh, klart jag dammsuger? jag skulle göra vadsomhelst för nåt gott. jag lever för nåt gott. som helst ska innehålla x gram socker och x antal kalorier.

but it's alright why don't you tell me again

på riktigt så skulle det inte göra nåt om jag fick min lön i godis, och jag tror att choklad kan vara svaret på alla världsproblem. världshunger och världskrig - fixas med choklad. okej, jag överdriver lite, men godis är det bästa jag vet.

how you'll still be there when the heartache ends

nästan. te är bättre. med x antal skedar socker i förstås.

and if I stand here silent I almost start to feel you fading in

det här är för alla dom som inte kom fram till andra sidan drömmen

eldkvarn - hösten fyllde våra hjärtan två älskande var vi

jag är så hungrig att jag skulle kunna döda en zebra. som simba. det är vid såna här tillfällen jag önskade att jag kunde laga mat, så jag slipper vänta på att någon ska komma hem och laga den åt mig.

och väskan är redan packad men jag vill inte gå hur lämnar man den man älskar?

annars så älskar jag sociala medier. jag älskar facebook, jag älskar bloggar och jag älskar min senaste kärlek twitter. men jag vet inte riktigt vart jag ska skriva saker. eftersom jag har samma, och enbart, tre personer som läser facebook, blogg och twitter, så jag sprider ut det lite här och var på denna gudagåva som kallas internet.

jag kommer aldrig att förstå det fanns en tid för länge sen när mitt hjärta var av sten

jag har insett att jag borde lyssna mer på eldkvarn. perfekt vinterhalvårsmusik! och plura är en goooooing. en knarkande goooing. men ändå en gooooing.

jag kunde lämna allt och alla jag bara bytte roll och scen

och nu börjar jag bli lite stressad. papi måste komma hem, måste äta, måste kolla HP! och måste egentligen sova klockan nio. men ack nej, mina kvällsplaner kommer gå i kras.

nu rullar tårar nerför kinden när jag kör ut genom Söder Tull ikväll ska jag bli full för kärlekens skull


du stryker fingrarna lätt mot min kind och i ett ögonblick då allt står still

kent - så får jag en chans att säga allt det jag aldrig sagt

idag har jag kunnat lägga till lena ph till listan "kändisar jag har serverat frukost". jag vet att ni tycker att jag är supercool.

så får jag en chans att ge dig allt det du aldrig haft

annars har helgen bjudit på pepparkaksbak hos farmor, som nog bannemej är min favoritjultradition, och så lite fest, ehehe...

men jag är för feg

och idag adventsfika hos mina få kvarvarande släktingar. som mest var lite jobbigt, exakt ett år sedan fick morfar reda på att han hade cancer. och så tog det drygt en månad tills den tog han. tja, behöver jag berätta mer varför jag är grinchen och inte är sådär superförtjust i den här skiten som kallas jul?

det finns ett enkelt svar du är varm när jag är kall du tar så lite plats jag tar allt

hur som helst så tycker jag det är roligt att ha en amerikansk kusin, som bjuder på oändligt roliga citat. men dagens citat har inte handlat så mycket om att hon inte är hundra på svenska språket, utan mest att hon är rolig (läs: trög) hihi. amanda - är det när man fyller 20 man får köpa ut? anna - jag byter två russin mot din lussebulle! amanda - allvarligt?! (sagt som att det är världens smartaste idé). jag - jag har alltid velat ha ett smeknamn! amanda - vi kan kalla dig för dido. jag - .... fem minuter senare amanda - vänta, vad tror du att jag sa?
höhö.

jag trycker läpparna lätt mot din hals jag frågar "gråter du? du smakar salt"

sen önskar jag mest att ida, aka grodan, aka bäst i världen, aka lite bättre än alla andra, ska komma hem också. behöver ventilera mig för 17. kom heeeeem!

du gav mig en chans att säga allt det jag aldrig sagt du gav mig en chans att ge dig allt det jag aldrig ger dig

och är inte chans den finaste låten just idag (egentligen varje dag, men den listan kan göras lång), så säg?

och dom små små orden är svåra ord och dom hårda orden är enkla ord


amanda och jag - 04. små och fula.


amanda och jag - 09. stora och dricker saft.

och det känns som om jag har ett litet privat jävla moln över mig som följer mig vart jag än går

lasse lindh - vi smyger omkring på tå, livrädda för att störa och vi har tappat våra ord och när vi väl hittar dom blir dom bara kantiga och fel

inatt sov jag i mysbyxor, tjocktröja, strumpor och dubbla täcken. och frös ändå. inte konstigt eftersom det bara är 11 fucking grader på mitt rum. skulle likaväl kunna sova i en snödriva. tråkigt.

och all skit som kommer ur min mun jag menar det inte men jag måste väl ändå mena nåt och är det nu vi ska bryta upp, gå skilda vägar och sånt

nu taggar jag inflyttningsfika hos mia, som förhoppningsvis kan va värmande med mina favoriter.

jag vill inte, vill inte! för jag kommer sakna dig så


it's a free world and you're a big girl

deportees - you will never learn so you can dig your own grave without me

att göra ingenting är nog min största hobby. så jävla skönt att ha noll saker att göra, och bara göra inget. sitter här med en kopp te och väntar på att glee ska buffra färdigt nån jävla gång, men har ju inte bråttom eller måsten så kan sitta här utan problem. ingenting först kom ingenting sen kom ingenting sen kom ingenting.

you only see what you wanna see you only hear what you wanna hear

mer än så händer inte i livet. mest intressanta är att 11-åringen inom mig har vaknat till liv igen och jag har blivit all-in hardcore harry potter-nörd än en gång. jag vill ha söndriga glasögon och tatuera in ett ärr i pannan. jag vill gå på hogwarts. jag vill ha en trollstav, och en uggla. läser om sjunde boken, och fifan vad det är bra. och igår klickade jag hem alla filmerna, 49 kronor styck, billigt billigt! så nu kan jag och papi sätta harry potter-maratonet i verket på riktigt.

well you can do what you wanna do

kalla mig harriett potter. eller tönt. välj själva.

but you’ll miss the old me like I miss the old you

RSS 2.0