krossa allt

kent - men kärleken finns där en gång, bygg nåt vackert eller krossa allt

Nu har jag varit så där dålig med uppdatering igen (mitt liv är varken händelserikt eller intressant höhö ;)

Men i torsdags, efter en helvetesdag i skolan med tre prov, var i alla fall jag Mia Sofia och Julia och firade Filippa (som fyllde år för två månader sen..).Jensens. Det var värt!

Var på bio i fredags med Linn, Shutter Island. Herrejävlar vilken film. Vet inte om det är ett postivit eller negativt herrejävlar riktigt, men den är helt klart värd att se. Inte bara för att det är Leonardo DiCaprio, utan för den var spännande. Och jävligt twistad och skruvad, jag fattar ingenting.

när ska jag lära mig att ingen är hel? att allting är mer eller mindre trasigt

Och igår var det mest att kolla film. Tre stycken hann jag med höhö. Drog hem till Wendel på kvällen, med Ida och Tessi, mycket trevligt. Såg 2012 då, också så sjukt spännande. Jag får lägga av med överdrivet spännande filmer, min kropp pallar inte stressen höhö.

nej, det är bara du och så har du ju mig men jag är ingen man kan räkna med i kris

Och idag var det jobb. Nivet en sån där dag när ingenting går som man vill? När man får brännskador på fingrarna när man steker bacon eller tappar en kopp och skrämmer livet ur gäster typ. Så nu ska jag sova.

Eller först ska jag packa och greja till Rom lite minsann, vi åker förfan på onsdag! Herre.

och när ljuset släcks så ska du va min


did you wanna be the president?

keane - we're tumbling down we're spiralling tied up to the ground

Idag vare syo-dag på ED. Jag har inte fått nån uppenbarelse över vad jag vill göra med mitt liv. Jag vill nog mest slippa bli vuxen och slippa skaffa mig ett liv på riktigt.

I'm waiting for my moment to come

Men ändå, för att lyckas få bra betyg (G..) för att kunna komma in på nån utbildning nångång har jag försökt, verkligen försökt, att plugga naturkunskap. Men fan ta det ämnet. Snälla, jag valde Samhäll för att slippa det typ. Jag skulle lika gärna kunna läsa Bibeln på kinesiska, och förstå ungefär lika mycket. Jag är Naturkunskapslektiker. Fattar ingenting.

I only see my dreams in everything I touch

Så för att få ur mina aggressioner funkar leka med den lille, gulliga hunden, skrika lite, lyssna på Revolt III på repeat några gånger, som perfekt terapi.

Nu ska jag återgå till min kinesiska bibel.

Did you wanna be a winner?
Did you wanna be an icon?
Did you wanna be famous?
Did you wanna be the president?
Did you wanna start a war?
Did you wanna have a family?
Did you wanna be in love?

so, help me decide

matthew perryman jones - don't want to let you down

Jo, jag har spenderat hela helgen på mitt andra hem, Stora hotellet. Och det var tur att jag gjorde det, herrejävlar vad mycket snö det är! Sverige, vad händer?

Att åka iväg till Rom och plusgrader om mindre än två veckor sitter inte heelt fel.

Men, vad jag har saknat min egen säng..

Lille Mitzie är hemma nu också. Hon är nog det sötaste jag har sett, någonsin. Jo, mitt iskalla djurvänshjärta börjar smälta..

Och jag är inte redo för skolan imorgon heller. Jag hoppas på ännu mer snöstorm så dom ställer in skiten. Och som det ser ut så är det inte omöjligt.

Det här var ett jävligt ovärt inlägg, så därför gör jag det lite mer värt med bästa låten just nu. Eller ja, en av dom..



wouldn't that save you

you would not believe your eyes

owl city - i'd like to make myself believe that planet earth turns slowly

Vad har hänt med dålig uppdatering?

Jag har i alla fall hunnit med snö-rugby, en hårklippning, den första studentfesten, bowling med Julia, Fredrik och Sofia, lite TP-kväll, och träning. Väldigt värt sportlov får jag säga!

cause evertything is never as it seems

Och nu är det så att det snöser ute. Som faan. SMHI uppmanar alla att stanna inne, det är klass 2 storm-varning ute, och här är jag, ska jobba klockan halv sju imorgon. Att köra bil då, är lite som självmordsförsök. Så, vad gör man då? Jo, man spenderar en natt gratis på hotellet! Hotell-rum och få sova lite längre. Jag klagar då inte!

i fall asleep

ever the same

rob thomas - fall on me, tell me everything you want me to be

MM, dåligt med uppdateringen här ja.

Jag har hunnit med utgång, med livets förfest, det blev inte som vi tänkt oss, vi kom inte in på Bongo, fick inte se Hästpojken, men ändå värt! Sen har jag hunnit med trevlig Disney-kväll, jobb, hälsat på hunden, Spa-kväll på Stora smärtans dag med min hjärtevän Ida, träning, fika och jobb. En mycket upptagen kvinna minsann.

Och idag står på schemat: ät semla. Det är ju faktiskt bara fettisdagen en gång om året ! (Fast, varje dag är fettis-dag för min del minsann...)

Och det är såååå värt med sportlov. Trots det att jag har räknat ut att jag måste ställa klockan varje dag. Så kan det va när man är så upptagen hela tiden!

Fast ja, mest är jag upptagen med att göra ingenting.

forever with you, forever in me, ever the same



LinnOLinda

Linn kom hem idag !!! Herregud, på tiden. Vi har varit som helan och halvan, ler och långhalm, i mer än tio år, så nu är jag hel igen!


skyll dig själv, inget händer här

håkan hellström - vi är förlorare, vi två, sen vi var 17 år

Nuu, när man slutar klockan 10 efter en misslyckad provskrivning och lite projekttid, har man tid med massor hela dagen. Jag är i stort sett färdigpluggad, mätt, och facebook-uppdaterad och klockan är bara två. Då har jag tid att åka till Shitlake och ta hand om en sjuk Ida. Bästa boten? En god vän, en film och massa godis och fika såklart! Kan hända att det blir lite BLOSSA lättglögg, om dom inte har slutat sälja det än? Vore ju vara väldigt sorgligt i så fall...

och dom säger bla, bla, bla, bla du fattar ingenting

Nu sitter jag här och lyssnar Hästpojken, kan inte sitta still! Caligula väntar nog ändå lalala. Taggar sönder fredagens äventyr. Och sen taggar jag sönder att Linn kommer hem imorgon också! Herregud, människan har varit borta i typ, 7 månader. Vi är vana att vara ifrån varann 7 timmar max, och nu kommer hon hem! Sååå värt.

Min mening med detta är att man borde sluta tidigt varje dag, för att hinna med livet också. Ja, Julia, jag säger då det, alla skolor borde va som Kitas!

Och sen så tror jag att honungsmackor och ett glas oboy kan va det godaste som finns.

och du svarar cha, cha, cha, cha ni får mig vart ni vill



haha, ja, här är vi. Vi två, 17 år.



vad vore jag utan dina andetag?

kent - jag vet att du sover, känner värmen från din hud

Jag insåg nyss! Att idag firar jag 2 år med Kent, haha.

För exakt två år sedan, 9e februari 2008, var jag med Linn och stod i garderoben på en Kent-konsert. När det inte var nåt att göra fick vi gå och kolla på konserten. Och då, nångång när dom spelade Socker eller Utan dina andetag, blev jag frälst. Hade alltid hatat Kent innan, men sen fick jag nån sorts uppenbarelse av guden Jocke Berg & co.

Haha jag vet, har jag sagt att jag är Sveriges töntigaste tönt?


jag ryser.
jag var där, jag såg det här, inte konstigt att jag blev kär?
(det var inte alls meningen att det skulle rimma, gud så töntigt det lät :P)

och genomskinligt grå blir jag utan dina andetag

som nu som då är jag kluven

andreas grega - dom hade mycket att säga, men vad var det dom sa?

Idaaag, har jag varit så duktig och pluggat i typ en timme. Det mesta på jag vet inte hur länge. Det där med att plugga har liksom fått vänta lite, men idag så ! Men jag kan det ändå inte. Vad är grejen med att sitta och stirra ner i en bok skitlänge, och sen ändå inte komma ihåg nåt?

Ne, så det där med att plugga är överskattat och ovärt! Där har vi en timma i mitt liv som jag aldrig får tillbaka igen...

Det är därför jag alltid förlitar mig på "upp-poppningen". Att man sitter där, ser frågan och hoppas på att svaret ska poppa upp i huvet på en. Det är något jag och Mia har förlitat oss på många gånger, och vi har minsann klarat oss utan större problem!

Nåt som däremot är jävligt värt, är bandsläpp till Peace&Love idag! Blev attackerad av en överlycklig Sofia, Shout out louds kommer, så nu får vi med oss henne utan problem också, vi gillart! Och att Andreas Grega kommer också är inte heeelt fel.

Nu ska jag äta spagetti och köttfärssås.

för nu som då är jag alltid på väg


små korta stunder

hästpojken - jag tror jag stannar kvar, för ingenting är som du

Jag skrev nyss ett jättelångt inlägg men det försvann. Så nu skiter jag i det.

Tröstar mig med i MUSIKENS tecken* på Spotify. Det är dock lite svårt, när pappa sitter i ena rummet och spelar gitarr, och syrran i andra rummet och spelar trombon. Det resulterar i högsta volym i högtalarna och det kan resultera i tinnitus. Men det skiter jag i.

*världens bästa spellista

Fast det hade visst inte försvunnit. Så kan det va.

och ingenting är som vi är


men vad bryr jag mig om det nu

florence valentin - du är värd mer än asfalt och snöblandat regn

Spotify och tekoppen.

Och idag är det söndag, vilket betyder att det är måndag imorgon. Usch. Tillbaka till skolan, som jag inte har varit på på en hel vecka, och som jag inte har saknat alls. Hm, men bara några månader till sen är det aldrig mer tillbaka dit!

Helgen har varit bra. Fika med Julia och Sofia, mycket värt. Sen filmkväll, från klockan 18 till 4. 7 American pie-filmer att se, det tar sin tid. Och American Pie i all ära, meeen, sju på raken kan bli lite för mycket naket för en kväll. Faktiskt.

Och sen höll jag på att köra på en katt på vägen hem. Jag hatar att köra bil i mörker. Och nej, det är inte för att jag kan köra på små, oskyldiga djur eller krocka med en älg eller köra av vägen för att jag inte ser när den svänger. Det värsta med att köra i mörker är att jag inte vågar kolla i backspegeln, för att jag tror att det ska sitta en zombie eller ett monster à la Instängd i baksätet. Jo, jag kan va världens töntigaste tönt.

Och idag vare mest sova, och middag hos farmor och farfar, mycket trevligt det också.

Det var helgen i stort. Och just det, har fixat balklänning också. Ett problem ur världen !

Största problemet just nu är annars vecka 6. Hur mycket plugg som helst, så jag vill mest försvinna en vecka. Men sen kommer Linn hem på torsdag, och på fredag är det Bongo och Hästpojken och på lördag är det Disney-maraton. Så, slutet gott, allting gott.

ikväll vill jag vara vän med dig


beat it

michael jackson/fall out boy - it doesn't matter who's wrong or right

Förlåååt, för att jag uppdaterar hela tiden, men jag har liksom inget bättre för mig..

Nej, jag har inget bättre för mig en fredagkväll. Rub it in my face (jo lite OC-smittad, därför...)

Jag och Jullem var i huskvarna på Michael Jackson-pass. Det var värt. Mycket kul, och mycket jobbigt. Phuuu.

Och nu sitter jag här med Spotify, för ovanlighetens skull, och alla som inte gillar kent (hur man nu inte kan göra det?) lyssna på carolina wallin pérez, nu. Kent-covers, och hon är duktig.

Jag är lite, eller ganska väldigt jättemycket, anti covers annars. Typ, EMD - all for love, usch, det är nästan så att dom skulle kunna avrättas för det... Eller, inte dom, utan låten. Westlife - typ alla deras låtar är väl covers? Men den värsta är the rose. Originalet är såå mycket bättre. Men, hur många är det ens som vet vem som har gjort originalet till både all for love och the rose? Inte många, tyvärr. Och det är lite skamligt. 

no one wants to be defeated

Och den cover som jag har mest hat för just nu, Darin - Viva la vida. Fyfan säger jag bara. Får rysningar av obehag så fort jag tänker på det...

Grejen med covers är väl att göra om låtarna till sina egna, eller hur? Inte sjunga exakt likadant som originalet. Samma tonart, samma höjningar rätt igenom. Då är det fan ingen cover, det är bara skitdåligt.

Men det finns ju dom som lyckas göra nåt bra av det också... Wallin Pérez är jätteduktig, och Timo Räisänens rena cover-album ...and then there was Timo är hur bra som helst. Och typ, the baseballs, haha dom är grymma. Meeeen, grejen med alla dom här är att dom gör låtarna till sina egna. Och det, mina vänner är en jävligt stor skillnad.

Och, jag har lite svårt för att erkänna det, det är lite jobbigt. Jag vet att Michael Jackson är en legend och allt det där, meeen, den här är bättre än originalet. Usch, jag skäms, men jag tycker det.



och jag tycker inte ens att fall out boy är bra...
just beat it

så se mig som en varning

kent - älskling det är livet som leker

Nu sitter jag här, på Habo hobby, efter att ha haft rundvandring med massa egenföretagare och politiker.

du vet inte var jag varit

Och jag har inget kvar att göra. Eftersom mina kunskaper om modelltåg och elektriska saker ligger på noll, så räcker inte min kompetens särskilt långt...

du vet inte vem jag är

Men ändå sitter jag kvar här, vill inte gå hem. Där vet jag att städning och plugg väntar på mig, usch. Meeen, sen tror jag att min älskade OC-box saknar mig också, så, det kanske är värt. Hm.

vet du alls vem du varit vet du ens vem du är

all my senses

mando diao - when I said I didn’t care, you started searching for tomorrow

Idag var det praktik en stund, sen in till staden och fika med farmor och farfar. Mycket trevligt!

and all my senses seem to shine through the day

Lämnade in helvetes jävla mobiljäveln på telenor också, heeelt dum i huvet. Men nu hoppas jag att jag slipper se fanskapet igen, om den inte är hel och funkar som den ska förstås.

in your heart girl, I see a jealous butterfly

Sen till Shitlake. Bastu med räkmackor, negerbollar, maltesers och 100 grader. Inte helt fel! Och min kära följeslagare Grodan också såklart!



där har ni, Plankan och Grodan.

Nu ska jag ta och knyta mig, tro mig, jag behöver all skönhetssömn jag kan få. Ser lite lätt misshandlad ut efter bastuomgången.

Fast jag fattar inte grejen med skönhetssömn egentligen? Man är väl aldrig fulare än när man precis har sovit en hel natt? Uppsvullen, håret åt alla håll och orkar knappt hålla uppe ögonen. Fast, allt detta är kanske på grund av bristande skönhetssömn? Nog med filosoferande, så här sent ska man inte tänka, alls.

yes all my senses seem to shine in the night

ät fett och socker tills du spyr

kent - eller bli en fyra-tonsmartyr

Jag fick min choklad. Sitter här och äter Japp, godaste godiset just nu. Samtidigt som det är supersize me på tv, ni vet han som bara åt mcdonaldsmat jättelänge, och blir jättetjock.

Men jag njuter av min Japp ändå, efter att ha ätit hamburgare... Jo, jag skulle kunna leva på skräpmat och godis. Jag är som ett pommes frites. Smal på utsidan, fet på insidan. Fast, det är väl bara än tidsfråga innan jag är tjock hela jag.

Meeeeen, man lever bara en gång, varför äta nåt som är äckligt? Och ibland (läs: ofta) får man faktiskt unna sig!

vi blev som dom andra

there's still a little bit of your ghost

damien rice - stones taught me to fly

Tekoppen och Spotify.
Hm.

Det var kort dag på praktiken, sorterade lite kvitton och hann plugga lite. Sen åkte jag med mamma hem till morfar. Eller ja, morfars hus. Ekelund. Vi rensade ut skafferi, kylskåp och garderob. Så nu har jag lite skjortor à la herrstorlekar, men jag  tror dom kan bli snygga om man syr om dom lite. Jag, sy? Men, nåt ska jag nog kunna hitta på.

love it taught me to lie

Det är mest jobbigt att va på Ekelund. Tusen minnen. Och nu måste vi sälja det. Men hänger med dit ändå, vill försöka hjälpa mamma lite. Vad är grejen med att jag har blivit så hjälpsam?

there's still a little bit of your song in my ear

Och nu sitter jag här i en av morfars tröjor, som luktar morfar. Jag älskar hur han luktade. Lukt av trygghet. Jag vågar nästan inte ha på mig den, vill inte att den ska börja lukta mig istället. Det är konstigt hur dofter kan lämna så stora avtryck. Mormor dog för tre och ett halvt år sen, men jag kommer fortfarande ihåg hennes doft. Precis. Det är nästan det som finns kvar tydligast, det, alla minnen och ljudet av hennes skratt.

life it taught me to die

Fyfan, man borde inte komma så nära människor. För en dag förlorar man dom, och då blir det så sjukt jobbigt. Ibland så önskar jag nästan att jag hade haft en mormor och en morfar som jag träffade en gång om året, så man slipper bli så ledsen när dom lämnar en.

Men sen så tänker jag, att det skulle jag inte alls vilja. Jag har haft de bästa morföräldrarna man kan tänka sig, har träffat dom nästan varje dag, har haft dom i mitt liv. Dom bästa människor jag vet. Och som har gjort mig till den jag är. Så jag är mest tacksam egentligen.

there's still a little bit of your words I long to hear

Och som prästen eller vad han nu kallas sa på begravningen, ju större kärlek desto svårare sorg. Så det är inte konstigt att jag sörjer ihjäl mig, när jag älskade dom så jävla mycket.

Det var inte meningen att bli så depp, men nu vill jag bara äta choklad, lägga mig i sängen och känna lukten av morfar. Och komma ihåg den för alltid.

so it's not hard to fall when you float like a cannonball

something anything

travis - in my memory there's a part of you that's gone away

Hm, behöver jag säga att jag sitter här med Spotify och tekoppen? Jag får inte nog, och jag tror att jag och mina kära vänner har lyckats skapa världens bästa spellista i hela världen, på riktigt. Lite stolta ska vi vara! Och alla andra borde vara avundsjuka för att dom inte har världens bästa spellista på sitt Spotify. Well said.

to keep my mind from wandering, I'm wondering, to keep my self from falling in, I'm following

Idag har jag sorterat fakturor i det oändliga. I bokstavsordning, sen efter datum. Detta har fått mig att komma på att jag aldrig ska jobba med varken kontorsarbete eller ekonomi. Så det här med praktik är givande måste jag säga. Och skönt att kunna hjälpa papi lite också.

Och så tränade jag med Wendel, herregud vad jobbigt. Men kul!

something anything just to keep believing, just to keep me breathing for a moment longer

Och sen, så ska min familj skaffa hund. Herregud, hur ska detta sluta? Alla som känner familjen Östlund, vet att det inte ens är nån idé att ringa på hemtelefonen, för det är aldrig nån som orkar masa sig upp ur soffan och svara. Och man behöver inte plinga på, det är ingen som kommer och öppnar. Det är bara att kliva rätt in för att hitta familjen utspridda i hemmets alla soffor. Tragiskt, men sant. Vi är lata helt enkelt. Och nu ska vi ha en stackars hund som vi ska gå ut och gå med, herregud. Meeeen, vi är kärleksfulla eller nåt, och jag, som är hundrädd och inte fattar grejen med husdjur, kommer bli kär i den.

Stäng

Den till vänster. Mitzie. Hur kommer jag kunna låta bli att älska hundjäveln?

Nu ska jag sova, ytterligare en dag av sortering framför mig. Men först, ett avsnitt OC.... MM!

I'd tell you anything, if I had anything to say

och mitt indiehjärta slår och slår och slår

musik non stop

Idag var första dagen på praktiken, på Habo Hobby. Mest sortering och städning, mycket trevligt. Med kent-boxen som sällskap funkar allt!

det är så jag säger det

Sen kom Grodan hit, vi kollade på OC. Typ, inget mer. Jo, lite gräl också. Jag är en patetisk kossa och Ida är en fet padda. Vi vill aldrig mer se varandra. Fast det var på skoj, lite flashback till högstadietiden, fint.

mellan krigen

Och nu sitter jag här med Spotify och tekoppen (det känns som den vanligaste frasen jag nånsin skriver här på blogget...) och skulle vilja uttrycka min kärlek till svensk musik.

gitarrer & bas, trummor & hat

Det finns inget bättre tror jag. Seriöst, klyschiga amerikanska töntiga popband är inte på riktigt. Svensk musik, där har vi själen och hjärtat med, hela vägen. Det är ärligt, går rakt på och rätt in i hjärtat. Jo, jag kanske är töntig, men det visste jag redan.

ingen vind kan blåsa omkull oss nu

Kent - det bästa bandet i historien. Jocke Berg kan va världshistoriens största geni också. Seriöst, bättre texter får man leta efter, för att komma fram till att det inte finns några bättre. Och musiken, bandet, känslan. Ja.
Håkan Hellström - Sveriges bästa man. Charmig som fan, och alla hans låtar får en att känna sig oövervinnerlig och bäst i världen. Typ.
Lasse Lindh - världens finaste Lasse. Jag vill ha en Lasse med mig hela tiden, som sjunger för mig att livet och kärleken suger, men det löser sig. Oftast.
Johnossi, Mando Diao, Florence Valentin, Hästpojken, John ME, Parken, Timo Räisänen, [ingenting], Andreas Grega, Jumper, Olle Ljungström Fibes, Oh! Fibes.

halleluja

Listan är lång. Och jag vill tacka Sverige, för att vi är bäst i världen på musik. 

åt helvete med himlen




RSS 2.0